Pizzás csiga

Be kell vallanom, nagyon szeretem a hipermarketekben kapható pizzás csigát. Persze mindig alaposan át kell olvasni az összetevőit... és jobb csak ritkán elcsábulni...
Viszooont sikerült nagyon hasonlót sütnöm itthon, ismert, vállalható összetevőkből! Lássuk, hogyan.



hozzávalók:
3 dl növényi tej
5 dkg élesztő
60 dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin

a szószhoz:
2 dl jó minőségű ketchup (akár házi, de nekem most Heinz volt itthon)
1 ek pizza fűszerkeverék
tofu - elhagyható

tetejére szezámmag - elhagyható

elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel és a margarinnal, sózzuk.
A kapott lágy tésztát kb 40 percig kelesztjük.
Az idő elteltével a tésztát két részre osztjuk, lisztezett deszkára kinyújtjuk az egyiket (a másikkal ugyanezt ismételjük majd meg). Én hosszú vékony alakúvá formáztam, hogy nagyobb csigákat kapjak eredményül.


A ketchupot összekeverjük a pizza fűszerrel, és ezzel kenjük meg a tésztát. Tofut is reszelhetünk, és azzal is megszórhatjuk. Ezután föltekerjük és éles késsel fölszeleteljük, karikázzuk. Azért fontos, hogy a kés éles legyen, mert akkor lesz szép a csiga, kevésbé mázgálódik el a töltelék.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és megszórjuk szezámmaggal.
(Megkenhetjük tojással, ha valakinek nem probléma, hogy nem vegán.)
Még kelesztjük kb 20 percig.
Ezután 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átsülnek.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések