Mézeskalácsos vegán zabkeksz
Ezt a receptet egy kedves barátunktól kaptam. Kicsit ragacsos a tészta, de kis plusz zabpehely hozzáadásával szilárdíthatunk rajta, ha szeretnénk. A közelgő karácsonyi időszakban jó érzés, amikor kellemes illat lengi be a házat, ráadásul ennek a keksznek az elkészítése sem bonyolult. Jó sütögetést. ;)
hozzávalók:
10 dkg zabpehely
10 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tk sütőpor
1 kk mézeskalács fűszerkeverék vagy egyszerűen csak fahéj és vanília
10 dkg kókuszolaj vagy margarin
1 ek méz
fél dl növényi tej
elkészítés:
Minden hozzávalót össze kell kevernünk és összegyúrni.
Gombócot formázni, ellapítani, és 180°C-on kb 15 percig sütni (ha kisebbek a kekszek, elég lehet 10 perc, de ha nagyobbak, akár 20 perc is kellhet).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése