Kakaós keksz zabpehellyel

Ez volt a másik édesség, ami fehérliszt és fehér cukor nélkül készült.
Annyira finom, hogy gyorsan sütöttem még egy dupla adagot - magunknak. :D
Lássuk. :)

hozzávalók:
5 dkg zabpehelyliszt (azaz zabpehely ledarálva)
7,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 púpozott ek kakaópor
1/2 kk szódabikarbóna
2,5 dkg zabpehely
1 tojás
10 dkg kókuszvaj
15 dkg nádcukor

elkészítés:
Összekeverjük a liszteket és a zabpelyhet a kakaóporral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojást, kókuszzsírt és a cukrot. Robotgéppel is dolgozhatunk, de én kézzel állítottam össze.
Golyókat formázunk, amiket ellapigatunk (kb 1/2 cm vastag és 4 cm átmérőjű köröket készítünk).
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 200°C-on kb 12 perc alatt kisülnek. Ekkor még lágyak, de szépen megszilárdulnak ahogy hűlnek.

Az eredeti recept itt olvasható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések