Balzsamecetes paradicsomsaláta

Nagyon szeretjük a paradicsomot, de amikor salátaként fogyasztjuk, akkor legtöbbször öntet nélkül, más zöldségekkel együtt, szimplán olajjal, sóval kerül az asztalra. Nemrégiben viszont hagyományos ecetes saláta készült belőle eme recept alapján.



hozzávalók:
2,5 dl víz
4 ek balzsamecet
1 kk só
2 ek cukor
késhegynyi őrölt fehérbors
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1 fej sonkahagyma
(koktél)paradicsom

elkészítés:
A sonkahagymát hajszálvékony szeletekre, a petrezselymet pedig apróra vágjuk.
A salátalevet elkészítjük a vízből ecet és a fűszerek hozzáadásával.
Tálalás előtt negyed órával a léhez adjuk a hagymát és a petrezselymet, majd leöntjük vele a felszeletelt paradicsomot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések