Tojáspörkölt

A tojáspörkölt ötletét még néhány évvel ezelőtt az egyik munkatársamtól láttam. Együtt mentünk ebédelni, én pedig csak figyeltem, hogy mit is főzött. Anyukám saját bevallása szerint legalább húsz éve nem készített, így nem csoda, ha nem volt ismerős. :)
Most azonban ismét elémkerült valahogy, és pont kapóra jött mint egyszerű ebédötlet.
Az az igazság, hogy rizs nélkül, szimplán kenyérrel is nagyon finom.

Hozzávalók: 2 főre
4 tojás
1 fej hagyma
2 dl paradicsomlé
őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld

0,5 bögre rizs
1,5 bögre forró víz
ételízesítő

Elkészítés:
A tojásokat feltesszük annyi vízben főni, hogy a víz ellepje őket. Forrástól számítva kb 10 perc kell, hogy teljesen megfőjenek.
Közben a rizst is elkészítjük: háromszoros mennyiségű forró, ételízesítős vízben puhára főzzük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
Ha a tojások elkészültek, leöntjük róluk a forró vizet, hideg vízbe áztatjuk pár percre, majd leszedjük  a héjukat. Felszeleteljük.
A hagymát megpároljuk kevés vízen és olajon, sózzuk, majd ha puha, leöntjük paradicsomlével, és fűszerezzük. Hozzáadjuk a felszeletelt tojásokat is. Ennyi idő alatt újra fel is forr. Összeforgatjuk, és ezzel a pörkölt készen van.
Ha a rizs is megpuhult, nincs más hátra, mint tálalni. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések