Hamis aranygaluska

Nem gyakran ettem ezidáig aranygaluskát. Valahogy ez mindig kimaradt, pedig szeretem.
Ez a recept viszont nagyon megragadott, nem bonyolult, hamar elkészül, és finom.

Igaz, csak "hamis" aranygaluskáról van szó, ettől függetlenül az eredmény önmagáért beszél.  :)

Hozzávalók:
2 tojás
20 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl natúr szójajoghurt
1 csomag sütőpor
36 dkg liszt

kb 8 ek darált dió

6 dl növényi tej
1 csomag vaníliás pudingpor
5 ek barnacukor

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és olajjal kézi robotgéppel habosra keverjük.
Beletesszük a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet, majd ismét jól összekeverjük a tésztát.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

Muffinpapírokat készítünk elő: mindegyik aljába teszünk egy evőkanálnyi tésztát, majd megszórjuk darált dióval. Ismét egy evőkanál tésztát rakunk bele, majd jól megszórjuk dióval.
A muffinokat sütőbe tesszük kb 25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e a tészta.



Közben a pudingot a szokásos módon elkészítjük, mindössze annyi az eltérés, hogy 5 dl helyett 6 dl tejjel főzzük - így könnyebben önthető, nem lesz olyan sűrű az állaga.

Tálaláskor a papírból kivesszük a muffint, leöntjük vaníliaöntettel, és megszórjuk darált dióval.



Forrás: http://receptneked.hu/gyors/hamis-aranygaluska-muffin/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések