Egyszerű köleskása

Ez a kása picit több ideig készül, mint a zabkása, viszont a köles jót tesz a bőrnek, körömnek, hiszen lúgosító hatású, magas fehérjetartalmú gabona, amely gluténmentes, magnéziumban és B vitaminban gazdag, és még sorolhatnánk jótékony tulajdonságait...
Jó, ha cukor helyett inkább valamilyen alternatívát választunk a kásánk édesítésére - ennyivel is egészségesebb a reggelink. :)
A lenmagot és szezámmagot pedig továbbra is preferálom a B12 és kalcium tartalmuk miatt. :)

Hozzávalók: 4-5 főre
1,5 csésze köles
4,5 csésze növényi tej
csipet só

méz
darált dió
darált szezámmag
darált lenmag
friss eper

Elkészítés:
A kölest egy sűrű szövésű szűrőbe öntjük és alaposan megmossuk. Fazékba rakjuk, háromszoros mennyiségű forró tejet öntönk rá, és addig főzzük, amíg az összes tejet beszívja. Ezzel a mennyiségű tejjel pont kinyílnak és puhára főnek a kölesszemek.
Amíg fő, leőröljük a szezámmagot, a lenmagot, ledaráljuk a diót és megmossuk, feldaraboljuk az epret.
Ha kész a kásánk, csak meg kell pakolnunk, és már fogyasztható is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések