Diófasírt paradicsomszószban

Ezt a fasírtot nemrég ismertem meg, és azóta már többször is készítettem - vendégváráskor is, hiszen hamar megvan. Igazán mindenkinek ízlett! (Személy szerint engem a csibefasírtra emlékeztet, de van aki szerint a sült halra hasonlít.)
Gluténmentesen is készíthető, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy a búzadarát kukoricadarára, esetleg rizslisztre cseréljük.
Még egy tipp: tapasztalataim alapján érdemes rögtön két adagot készíteni, vagy legalábbis 4-5 tojásból, mindössze arra figyeljünk, hogy egy elég nagy méretű serpenyőt vagy fazekat válasszunk.

Hozzávalók:
3 ek búzadara/kukoricadara/rizsliszt
3 ek darált dió
3 gerezd fokhagyma
3 tojás
ételízesítő
(fehér)bors

1 liter paradicsomlé
(só)

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A fenti hozzávalókat a paradicsomlé kivételével összedolgozzuk, ekkor egy lágy masszát kapunk. Hagyjuk pár percig pihenni.
Egy nagyméretű serpenyőben vagy fazékban kevéske olajat melegítünk. Tényleg nem kell sok, csak annyi, hogy a fasírtok majd ne ragadjanak le. A forró olajba kanállal kis halmokat csorgatunk a masszából, és mindkét oldalukat megpirítjuk. (Ez néhány perc alatt megvan.) Ezután felengedjük paradicsomlével. Ha szükséges, picit sózzuk, és kb 10 percig hagyjuk főni a fasírtokat (a paradicsomlé forrjon föl).
A paradicsomlé mennyisége változhat ízléstől függően, én inkább mindig picit többet teszek, mert szeretjük sok szósszal.
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések