Vegán partifalatok



Régi vágyam volt, hogy egyszer ilyen kis falatokkal lepjem meg a vendégeimet. Aztán nemrégiben jöttek hozzánk a barátaink, és a vágyam megvalósult - a következő formában. :)

hozzávalók:
kenyér vagy bagett kockákra/karikákra vágva
színes koktélparadicsomok - félbevágva
olívabogyó
növényi sajt vagy tofu
padlizsán
fogvájó

elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk és kb fél centiméteres szeletekre vágjuk. Megsózzuk, tepsibe egymás mellé rakosgatjuk, olajjal meglocsoljuk, és 180°C-on kb 15 perc alatt (időközben egyszer másik oldalukra fordítva) puhára sütjük.
Vagy félbehajtjuk, vagy kisebb, a kenyerek méretéhez illeszkedő darabokra vágjuk.
A kenyérkockákra helyezzük a padlizsánt és a sajtot, a tetejükre paradicsom vagy olívabogyó kerül. Fogvájóval rögzítjük a feltétet a falatkákon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések