Vegán amerikai palacsinta

A főzés gyerekjáték! című vegetáriánus gyerekszakácskönyvből származik  az alaprecept. Fantasztikusan finom ez a palacsinta!

hozzávalók:
2,5 dl fehérliszt
0,6 dl teljes kiőrlésű liszt
3 evőkanál darált mandula
1,5 evőkanál sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliáscukor
1 dl citomlé
2,5 dl növényi tej
4 evőkanál olaj

elkészítés:
Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a citromlevet, a tejet és az olajat.
Csomómentesre keverjük.
Kerámiaserpenyőben sütjük ki a tésztát: a serpenyőt fölforrósítjuk, és egyszerre csak egy evőkanálnyi masszát öntünk bele. (Ha nagy a serpenyő, 3-4 gombóc is elfér egymás mellett.) Kb fél perc alatt megsül az alja, akkor óvatosan egy (fa)lapát segítségével átfordítjuk és még kb 1-2 percig tovább sütjük. Az aranybarna színű tallérokat juharsziruppal öntöttem le, és darált dióval megszórt gyümölcssalátával tálaltam.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések