Töltött, rántott gomba

A születésnapi menü része volt ez a felturbózott rántott gomba.
Így készül.

hozzávalók:
25 dkg kerek, formás csiperkegomba
5 dkg kapros tofu (legyen sózott a tofu)
panírhoz liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa

elkészítés:
A gombát megpucoljuk, a tönköt óvatosan kitörjük úgy, hogy a fej ne sérüljön. Enyhén megsózzuk. A tofuból kb fél cm vastag darabokat vágunk. Picivel legyenek nagyobbak a tofudarabok, mint a tönk helye, ahova bepréseljük őket. Óvatosan tömködjük bele a tofukat a gombafejekbe, egy hegyes kés segítségével illesszük be őket ott, ahol kilógnak. Ezután már csak paníroznunk kell - lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk a gombákat. Forró olajban kisütjük.
Köretként krumplipürével, és salátával ettük.
Saláta: rukkola+koktélparadicsom+olívaolaj+balzsamecet

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések