Diós-mandulás-mogyorós keksz

Fantasztikusan finom ez a keksz!!! A receptesfüzetemben találtam, így az ötletgazda sajnos ismeretlen, bár változtattam rajta pár dolgot, az igaz.
A férjem csak annyit mondott, ne tegyem túl messzire a receptjét. ;)



elkészítés:
7 dkg törökmogyoró (helyette én 25g diót + 25g mandulát + 20g sótlan 
földimogyorót használtam)
12 dkg margarin
8 dkg cukor
1 kis maréknyi zabpehely megőrölve (azaz zabpehelyliszt)
kb fél dl víz
1 csomag van.cukor
csipet só
15 dkg liszt

elkészítés:
A mogyorót, mandulát és diót egy serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, majd ha kicsit hűltek, összedaráljuk 1 ek cukorral.
A többi cukrot a margarinnal és a van.cukorral robotgéppel összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a zabpehelyliszttel, az összeőrölt magvakkal és cukorral, sóval. Hozzáadjuk a margarinhoz és a cukorhoz, ill. a vizet is hozzáöntjük. Jól kikeverjük a kapott tésztát.
45 percre hűtőbe tesszük.
Ha lejárt az idő, a sütőt 170°C-ra előmelegítjük és egy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából kis adagokat veszünk ki, kb egy teáskanálnyi adagot, a kezünk között gombócokká formáljuk. A tepsibe sorakoztatjuk, majd ellapítjuk őket. 18 perc alatt megsülnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések