Zab-,köles- és hajdinakása

Kicsit nehéz nevet adni ennek az ételnek, pedig nagyon egyszerű dologról van szó. A lényeg, hogy zabpehelyből, kölesből és hajdinából főztem kását reggelire. Így készült:

hozzávalók: 2-3 főre
4 ek hajdina
6 ek köles (mindkettő átmosva)
10 ek zabpehely
1 tk só
kb 7,5 dl növ. tej (háromszoros mennyiségű folyadék kell a hajdinának és a kölesnek is)
1 tk kókuszvaj
plusz ki mivel szereti - ajánlom a gyümölcsöt és a diót
(1 körte, 2 barack, 1 alma, 1 marék dió)

A hajdinát és a kölest felöntjük a vízzel és sózzuk, majd hozzáadjuk a kókuszvajat is. Felforraljuk, majd alacsony lángon tovább főzzük, amíg a gabonák kezdenek megpuhulni. Ha már majdnem teljesen puhák, hozzáadjuk a zabpelyhet is (annak kevesebb főzési idő is elég). Tovább főzzük őket, amíg minden gabona teljesen átpuhul. Picit hagyjuk hűlni, addig a gyümölcsöket földaraboljuk, a diót megtörjük. Mivel nem édesítettük a kását, mézet csorgathatunk rá. Kiadós és finom reggeli.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések