Minestrone leves

Ez a leves az olaszok egyik kedvence, valami olyasmit jelent, hogy A leves, vagy Nagy leves...
Igazából mindenfélét beledobálnak, ami éppen van a kamrában, a lényeg, hogy paradicsomot és valamilyen hüvelyest is tartalmaz, és sűrűre főzik. Egyszerű és finom. Íme az én (egyik) változatom.

Íme A leves, előételként egy kis grissinivel

hozzávalók:
4 nagy paradicsom
1 cukkini összedarabolva
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
3 sárgarépa
1 ek olívaolaj
kb 7 dl víz (csak annyi kell, hogy ellepje, a zöldségek úgyis engednek még hozzá levet)
1 ek só
1 marék petrezselyemzöld (sajnos én most kifelejtettem)
(1-2 szem összedarabolt krumplit és 1 hagymát is dobhatunk bele, ha úgy tartja kedvünk)

elkészítés:
A zöldségeket megmossuk és összedaraboljuk. A paradicsomnak lehúzhatjuk a héját, hogy ne találkozzunk vele a levesben úszkálva. Sózzuk, felöntjük vízzel, belecsorgatjuk az olajat, és kezdhetjük is főzni. Legalább 1,5-2 óra hosszáig főzzük, forrás után alacsony lángon, amíg minden zöldség szinte túlfő. (Ezért is válik le a paradicsom héja, ha nem vágjuk le előzetesen.)
Akkor jó, ha sűrű, a zöldségek pedig puhák.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések